Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatieve projecten in de stad

shopping in Antwerpen

Heel wat mensen, organisaties en bedrijven in en rond Antwerpen hielpen om Fashion Flows te laten 'rijpen' als thematisch spoor binnen Stadslab2050.

Zij brachten hun knowhow in en hun netwerk van contacten in de (circulaire) modewereld. Zij gooiden hun ideeën op tafel en vertelden ons hun dromen. Zij zorgden voor inspiratie en verbaasden ons meer dan eens met nieuwe technieken, andere werkwijzes, ongewone samenwerkingsverbanden, ...

Sommigen waren al op weg met hun innovatief project. Voor anderen betekende het Fashion Flows-startevent ook de start van hun project en gingen ze aan de slag met gratis begeleiding via Stadslab2050.

Je vindt hieronder de projecten die via innovatie de verkoop in de modeketen verduurzamen of de bewustwording hieromtrent stimuleren.

Zoals voor het hele Fashion Flows-ideeplatform geldt, is dit 'work in progress'. Nieuwe projecten starten, andere worden afgerond, weer andere zoeken nog de juiste weg of zijn net op kruissnelheid. Ze krijgen hier allemaal gaandeweg een plaatsje. Kom dus regelmatig een kijkje nemen voor de nieuwe oogst. Of volg Fashion Flows op Twitter om bij te blijven.

Heb je zelf een idee? Heb je een voorstel dat de schakel 'verkoop' in de modeketen kan verduurzamen? Of heb je een project gestart dat toont hoe je door anders te produceren circulaire mode weer een stap dichterbij brengt? Vertel het ons dan en help zo Fashion Flows te verbreden en te verdiepen.