Overslaan en naar de inhoud gaan

Expertenpanel verkoop

Marie De Laet - Juttu

Hack the take-make-waste model

 

Voor Fashion Flows geldt nog meer dan voor de andere thematische sporen die Stadslab2050 lanceerde: je bent er nooit helemaal mee klaar.  

De weg naar het einddoel – circulaire mode – lijkt wel een doolhof met achter elke hoek een geweldige kans, een dito barrière, een onwaarschijnlijke innovatie of een verbluffend nieuw inzicht.

We zwerven er geweldig graag in rond, laat daar geen misverstand over bestaan, maar zoals voor elk doolhof geldt: je wil er op een gegeven moment wel uit. En daarom riepen we de hulp van experten in.

De modeketen als rode draad

Een beetje expert wil natuurlijk wel wat structuur, dachten we. Voor hem/haar geen doolfhof. Dus deelden we de modeketen op in zes schakels: grondstoffen, ontwerp, productie, verkoop, gebruik en http://cialisfrance24.com einde leven.

Elke schakel kreeg vervolgens een inspirerende baseline en een aantal basisstrategieën. De startpagina van Close the Loop tekent de keten voor je uit..

Baseline en principes leggen samen de inhoudelijke basis van het expertenpanel. Eén panel per schakel. Van mei tot december 2015.

Het expertenpanel 'verkoop'

We waren benieuwd waarmee onze experten Marie De Laet (visual merchandiser bij Juttu) en Jorg Snoeck (oprichter/directeur van RetailDetail en The Loop) op basis van onderstaande baseline en basisstrategieën op de proppen zouden komen. Het werd een boeiende reis door moderetailland getuige de blogposts onderaan.

Verwerp het take-make-waste model

  1. Hou je textiel in de keten
  2. Eigenaarschap anders bekeken
  3. Ga voor een meer servicegericht businessmodel
  4. Een tweede leven op de online marktplaats
  5. Denk na over de impact van je marketing

 

 

 

 

Het expertenpanel 'verkoop' in beeld