Overslaan en naar de inhoud gaan

Opwindende textielinnovatie (deel 2): de jas van SympaTex Technologies

SympaTex Technologies heeft een nieuwe jas ontwikkeld die ontwerp, functionaliteit en duurzaamheid moeiteloos combineert.

De jas werd ontwikkeld tijdens een tweedaagse hackathon en bestaat volledig uit gerecycleerd laminaat. De binnenkant wordt geproduceerd door middel van een klimaatneutraal proces en de buitenkant bestaat volledig uit gerecycleerde polyestervezels met een Global Recycled Standard- en bluesign-certificaat. In vergelijking met traditionele polyestervezels heeft SympaTex de C02-uitstoot verminderd met 32%, het energieverbruik met 60% en het waterverbruik met maar liefst 94%!

Bovendien is het product volledig recyclebaar. De jassen kunnen worden teruggestuurd naar SympaTex eens ze versleten zijn, waarna ze worden klaargestoomd voor hun tweede leven. Talking about closed loops.

Het “functional jacket 4.0” zal worden voorgesteld op de internationale industrieshow OutDoor 2017 in Friedrichshaven, Duitsland tussen 18 en 21 juni 2017. Vanaf 18 juni kunnen klanten de jas https://www.cialissansordonnancefr24.com/ personaliseren en bestellen op ClosingtheLoop.de.

Meer informatie over de unieke jas vind je hier.