Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe C&A werkt aan een duurzame mode-industrie

Cradle to Cradle Certified Gold T-shirt

Mainstream mode en duurzaamheid: dat slaat als een tang op een varken, denk je misschien. C&A is echter volop bezig met de eerste stappen in de juiste richting. Je kan wel stellen dat ze daarbij redelijk ambitieus zijn: ze willen een duurzame revolutie ontketenen in de mode-industrie.

Hun eerste verwezenlijking is alvast een feit: onlangs werden hun allereerste Cradle to Cradle Certified Gold T-shirts (100% biokatoen) gelanceerd, waarbij ze meteen ook een oproep lanceerden naar de hele modesector om in te zetten op duurzaamheid. Ze willen twee grote uitdagingen aangaan: de productieketen verduurzamen en de afvalstromen beheersen.

Het bedrijf benadrukt de nood aan samenwerking binnen de industrie: als iedereen dezelfde cialis sans ordonnance standaarden begint te eisen van leveranciers, moeten die zich uiteindelijk wel aanpassen. Daarom heeft de C&A Foundation meegewerkt aan de oprichting van Fashion for Good, een wereldwijd initiatief dat de mode-industrie duurzamer wil maken en een accelerator wil zijn met ideeën, technologieën en businessmodellen voor de industrie.

Meer informatie over dit broodnodige initiatief vind je hier.