Overslaan en naar de inhoud gaan

Erkenning voor een ‘atypisch bedrijf’: froy & dind wint de WOMED Award 2017

 Koningin Mathilde overhandigt de WOMED Award aan Adinda De Raedt en Froya Deryckere

Toevallig succes op de internationale markt: het kan. Dat bewijzen Adinda De Raedt en Froya Deryckere van froy & dind, die op 8 maart 2017 de jaarlijkse WOMED Award in de wacht sleepten. Dat is een prijs voor vrouwelijke ondernemers die wordt uitgereikt door UNIZO en Markant vzw.

Maar is hun succes wel zo toevallig?

Hoewel De Raedt en Deryckere allesbehalve een klassiek ondernemersprofiel hebben, beschikken ze over een sterke overtuiging, passie voor duurzaamheid en doorzettingsvermogen.

Die eigenschappen, in combinatie met hun creativiteit en voorliefde voor kleurrijke stoffen en vrolijke patronen, hebben ervoor gezorgd dat hun kledingmerk froy & dind een succesverhaal is geworden. Wat begon als een uit de hand cialis en pharmacie gelopen hobby van twee Antwerpse vriendinnen is intussen uitgegroeid tot een groot- en kleinhandel die ecologische en sociaal duurzame kledij en accessoires verdeelt over heel Europa.

Aan sneltempo hebben de twee onderneemsters niet alleen hun eigen productie op poten gezet (aangezien het aanbod van duurzame producenten te beperkt was), maar beschikken ze intussen ook over 400 verkooppunten, dertien werknemers en twee eigen winkels.

Het mag dus niet verbazen dat de jury besloot dit ondernemersduo in de bloemetjes te zetten, “omwille van hun innovatieve, duurzame aanpak, hun modern en competentiegericht personeelsbeleid en het sterke strategische inzicht waarmee ze zich snel op de internationale kaart wisten te zetten”.

Dat hun winstmarges lager liggen omdat ze niet willen inboeten op het vlak van duurzame productie, laten ze niet aan hun hart komen. Dit zijn dan ook vrouwen met een missie: ze dromen ervan dat alle labels uiteindelijk overschakelen op duurzame productie met respect voor mensenrechten.