Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

garen

Producten ontwerpen met een lagere milieu-impact en een duurzaam karakter: het is een nobele missie waaraan velen willen bijdragen.

Hoe begin je daar in godsnaam aan? 

De Ecolizer van de OVAM geeft ontwerpers een duwtje in de juiste richting: deze ontwerptool voor ontwerpers en bedrijven geeft de milieu-impact van producten weer. Dat inzicht in de werkelijke impact van producten maakt meer innovatie mogelijk.

SympaTex Technologies heeft een nieuwe jas ontwikkeld die ontwerp, functionaliteit en duurzaamheid moeiteloos combineert.

EcoVero

De Oostenrijkse vezelproducent Lenzing heeft onlangs de nieuwe ecologische vezel EcoVero voorgesteld.

Cradle to Cradle Certified Gold T-shirt

Mainstream mode en duurzaamheid. C&A is volop bezig met de eerste stappen in die richting. Je kan wel stellen dat ze daarbij ambitieus zijn: ze willen een duurzame revolutie ontketenen in de mode-industrie

Collectie Pure by Luce

Wat doe je als je dol bent op sport en duurzame kledij, maar je niets van je gading vindt in het bestaande aanbod? Je eigen sportcollectie creëren, natuurlijk.

 Koningin Mathilde overhandigt de WOMED Award aan Adinda De Raedt en Froya Deryckere

Toevallig succes op de internationale markt: het kan. Dat bewijzen Adinda De Raedt en Froya Deryckere van froy & dind, die op 8 maart 2017 de jaarlijkse WOMED Award in de wacht sleepten. Dat is een prijs voor vrouwelijke ondernemers die wordt uitgereikt door UNIZO en Markant vzw.

Regenjas, winter 1999, polyester en metaaldraad. PAP

Dat is dé overtuiging van ontwerpster Anita Evenepoel. Haar advies? “Experimenteer eens met stoffen en probeer het productieproces te vereenvoudigen. Het resultaat zullen meer duurzame ontwerpen zijn.”

Wat hadden met haar een gesprek.

logo Swishing

Elina Knoops stond aan de wieg van Swishing. “Kies maximum 10 stuks - die passen bij het seizoen, er goed uitzien en fris ruiken - uit jouw kleerkast en vraag vriendinnen om hetzelfde te doen. Iedereen krijgt 1 tot 3 punten per kledingstuk. Daarbij houden we rekening met kwaliteit, merk en fashiongehalte.

Die punten worden samengeteld en met de waarde op je puntenkaartje kun je shoppen - of “swishen”. Het is hip, gezellig én eco-minded.”

Jouw miskoop is misschien wat een ander zoekt...

Een schoen van afval

U leest het goed. Er zit twee weken tussen de recyclage van PET-waterflessen en deze schoenen. Drie PET-flessen per schoen, om exact te zijn. Meer nog: deze schoen bestaat uit slechts drie verschillende materialen.

de Front Runner halflange rok

Eind april zocht Filippa K kandidaten om hun nieuwe Front Runners collectie te 'testen'.

Ineke Hulselmans (Susta.be) greep haar kans... en werd testpiloot nummer 4.

Wat haar dreef, waarom de Front cialis pas cher Runners stukken zo duurzaam zijn en hoe ze haar staan, leest en ziet u in deze gastblog van Ineke.