Overslaan en naar de inhoud gaan

Expertenpanel gebruik

Go slow en wees zorgzaam

 

Voor Fashion Flows geldt nog meer dan voor de andere thematische sporen die Stadslab2050 lanceerde: je bent er nooit helemaal mee klaar.  

De weg naar het einddoel – circulaire mode – lijkt wel een doolhof met achter elke hoek een geweldige kans, een dito barrière, een onwaarschijnlijke innovatie of een verbluffend nieuw inzicht.

We zwerven er geweldig graag in rond, laat daar geen misverstand over bestaan, maar zoals voor elk doolhof geldt: je wil er op een gegeven moment wel uit. En daarom riepen we de hulp van experten in.

De modeketen als rode draad

Een beetje expert wil natuurlijk wel wat structuur, dachten we. Voor hem/haar geen doolfhof. Dus deelden we de modeketen op in zes schakels: grondstoffen, ontwerp, productie, verkoop, gebruik en einde leven.

Elke schakel kreeg vervolgens een inspirerende baseline en een aantal basisstrategieën. De startpagina van Close the Loop tekent de keten voor je uit..

Baseline en principes leggen samen de inhoudelijke basis van het expertenpanel. Eén panel per schakel. Van mei tot december 2015.

Het expertenpanel 'gebruik'

Het is zo logisch als wat. Hoe bewuster en zorgzamer je met je kledingstukken omgaat, hoe langer ze meegaan. En nieuwe spullen zijn dan niet zo snel nodig.

Deze baseline en vijf basisstrategieën gebruikten onze experten als leidraad bij het rondetafelgesprek.

Go slow en wees zorgzaam

  1. Denk na over je garderobe
  2. Draag zorg voor je kledingstukken
  3. Nood aan variatie? Ruil, leen, huur of koop tweedehands
  4. Leer een aantal basisvaardigheden
  5. Breng terug wat afgedragen is

 

Blogberichten over dit panel zijn in de maak. Kom snel weer een kijkje nemen of hou Fashion Flows in de gaten op Twitter.

Het expertenpanel 'gebruik' in beeld