Overslaan en naar de inhoud gaan

Expertenpanel einde leven

Bekijk elk einde als een nieuw begin

 

Voor Fashion Flows geldt nog meer dan voor de andere thematische sporen die Stadslab2050 lanceerde: je bent er nooit helemaal mee klaar.  

De weg naar het einddoel – circulaire mode – lijkt wel een doolhof met achter elke hoek een geweldige kans, een dito barrière, een onwaarschijnlijke innovatie of een verbluffend nieuw inzicht.

We zwerven er geweldig graag in rond, laat daar geen misverstand over bestaan, maar zoals voor elk doolhof geldt: je wil er op een gegeven moment wel uit. En daarom riepen we de hulp van experten in.

De modeketen als rode draad

Een beetje expert wil natuurlijk wel wat structuur, dachten we. Voor hem/haar geen doolfhof. Dus deelden we de modeketen op in zes schakels: grondstoffen, ontwerp, productie, verkoop, gebruik en einde leven.

Elke schakel kreeg vervolgens een inspirerende baseline en een aantal basisstrategieën. De startpagina van Close the Loop tekent de keten voor je uit..

Baseline en principes leggen samen de inhoudelijke basis van het expertenpanel. Eén panel per schakel. Van mei tot december 2015.

Het expertenpanel 'einde leven'

Het einde van de modeketen. Of het begin?

Deze baseline en vijf basisstrategieën helpen een kledingstuk een nieuwe start te nemen en hielpen ook onze experts op weg:

Bekijk elk einde als een nieuw begin

  1. Biodegradeer organisch textiel
  2. Creëer nieuw leven door herontwerp en upcycling
  3. Recycleer textiel
  4. Organiseer een ophalings- of terugnamesystemen
  5. Verleng de levensduur door hergebruik

 

Blogberichten over dit panel zijn in de maak. Kom snel weer een kijkje nemen of hou Fashion Flows in de gaten op twitter.

Het expertenpanel 'einde leven'