meer info
Home > nieuws > Hoe ca werkt aan een duurzame mode industrie

Hoe C&A werkt aan een duurzame mode-industrie

Mainstream mode en duurzaamheid: dat slaat als een tang op een varken, denk je misschien. C&A is echter volop bezig met de eerste stappen in de juiste richting. Je kan wel stellen dat ze daarbij redelijk ambitieus zijn: ze willen een duurzame revolutie ontketenen in de mode-industrie.

Hun eerste verwezenlijking is alvast een feit: onlangs werden hun allereerste Cradle to Cradle Certified Gold T-shirts (100% biokatoen) gelanceerd, waarbij ze meteen ook een oproep lanceerden naar de hele modesector om in te zetten op duurzaamheid. Ze willen twee grote uitdagingen aangaan: de productieketen verduurzamen en de afvalstromen beheersen.

Het bedrijf benadrukt de nood aan samenwerking binnen de industrie: als iedereen dezelfde cialis sans ordonnance standaarden begint te eisen van leveranciers, moeten die zich uiteindelijk wel aanpassen. Daarom heeft de C&A Foundation meegewerkt aan de oprichting van Fashion for Good, een wereldwijd initiatief dat de mode-industrie duurzamer wil maken en een accelerator wil zijn met ideeën, technologieën en businessmodellen voor de industrie.

Meer informatie over dit broodnodige initiatief vind je hier.

Cradle to Cradle Certified Gold T-shirt